Kiss the Chef

Autodidact Daorung Kaenphutsa slaagt er moeiteloos in om twee werelden te doen samenvloeien: haar Thaise roots en de Noordzee waar haar intieme restaurant aan de iconische Visserskaai op uitkijkt. Tijdens Ostendaise laat ze ons proeven van rode poon in tempura.

Adres

Visserskaai 41
8400 Oostende
Belgien

Contact
059 44 84 20
info@kissthechef.be
Chef Daorung Kaenphutsa
Daorung Kaenphutsa

Dit gerecht kan je proeven op het festival:

Tempura van rode poon met chilimayonaise en crème van Ostendaise-oester

Tempura van rode poon met chilimayonaise en crème van Ostendaise-oester

Chef Daorung bracht met haar partner Jean-Philippe Susilovic laatst nog een bezoek aan het Noorden van Finland, waar ze haar inspiratie opdeed voor de tiende editie van Ostendaise tijdens het ice fishing met lokale vissers. Eenmaal thuis bouwde Daorung verder op die culinaire tradities, met lokale producten als smaakmaker.

Daorung: ‘Tijdens het koken volg ik mijn buikgevoel, zoals mijn overgrootmoeder – ze kookte voor de mensen die op het veld handarbeid verrichten – me bijbracht.’

‘Voor mijn tempurabeslag gebruik ik een zelf gebrouwen bier met Thaise kruiden. Mijn chilimayonaise is gemaakt met de kruidenmix van mijn moeder en de oesters die ik gebruik voor mijn crème zijn fiere Ostendaises.’

‘Op Ostendaise kies ik steevast voor recepturen die al honderden jaren meegaan, waar ik dan mijn eigen inspiratie op loslaat. Op die manier vertelt zo’n klassieker iets over waar ik vandaan kom en wie ik vandaag ben. Ik heb in mijn jeugd nooit zo’n rijke keuken gekend als die van de Noordzee. Wanneer ik rode poon geleverd krijg, kan ik me alleen maar gelukkig prijzen.

Allergenen
gluten, ei, vis, melk
Ontdek het restaurant
kiss the chef
kiss the chef
kiss the chef