Wat voor velen een bakje troost is, is voor bakker Luc David en diens familie een ware passie. Een goed dessert wordt volgens hen een buitengewone afsluiter wanneer je erin slaagt om er de juiste koffie of thee naast te serveren.
Luc: ‘Ik heb altijd al een grote voorliefde voor koffie gehad. Na het volgen van een baristaopleiding begon koffie ook een prominentere rol in het aanbod van onze bakkerij te spelen. Naar de toekomst toe willen we nog meer uitpakken met originekoffies, infusies, cold brews en thee meer in de kijker plaatsen.’
‘Voor onze koffie en thee werken we samen met koffiebranderij Viva Sara van de broers Deprez in Kortrijk. Peter is tweevoudig Belgisch kampioen barista, maar ook zijn broer Bart kroonde zich tot BeNeLux kampioen theeproeven. Met hun ondersteuning heb ik een koffiekaart uitgewerkt voor het festival. Je mag van ons evengoed espresso martini’s als klassieke lungo’s verwachten, naast uiteraard enkele verrassingen. Bovendien ben ik dankzij de machines van La Marzocco fantastisch uitgerust.’
6 PAIRINGS OM JE OSTENDAISE-DESSERT ONVERGETELIJK TE MAKEN: