Koffie & thee

Wat voor velen een bakje troost is, is voor bakker Luc David en diens familie een ware passie. Een goed dessert wordt volgens hen een buitengewone afsluiter wanneer je erin slaagt om er de juiste koffie of thee naast te serveren.

Luc: ‘Ik heb altijd al een grote voorliefde voor koffie gehad. Na het volgen van een baristaopleiding begon koffie ook een prominentere rol in het aanbod van onze bakkerij te spelen. Naar de toekomst toe willen we nog meer uitpakken met originekoffies, infusies, cold brews en thee meer in de kijker plaatsen.’

‘Voor onze koffie en thee werken we samen met koffiebranderij Viva Sara van de broers Deprez in Kortrijk. Peter is tweevoudig Belgisch kampioen barista, maar ook zijn broer Bart kroonde zich tot BeNeLux kampioen theeproeven. Met hun ondersteuning heb ik een koffiekaart uitgewerkt voor het festival. Je mag van ons evengoed espresso martini’s als klassieke lungo’s verwachten, naast uiteraard enkele verrassingen. Bovendien ben ik dankzij de machines van La Marzocco fantastisch uitgerust.’

6 PAIRINGS OM JE OSTENDAISE-DESSERT ONVERGETELIJK TE MAKEN:

Canvas van Ensor: een cremeux van vanille met darselect-aardbeien, crumble en een schilderachtige coulis

(dessert Bakkerij Decock)

‘Bij deze crumble met vanille en Belgische aardbeien ga ik voor klassieke combinaties. Mijn pairing bestaat uit een doppio of zwarte Darjeeling thee. Dat is een fijne, krachtige thee met een zeldzame smaak van muskaat, afkomstig van de hellingen van het Himalayagebergte.’

canvas van Ensor

Chocoladetaco met vanille-ijsparfait, framboossorbet, afgewerkt met een coulis van vers seizoensfruit, crumble en yoghurtespuma
(dessert Olivier Willems)

‘Hierbij wil ik een iced Irish coffee aanraden, gekoeld dus, rekening houdend met mooi weer. Voor de theeliefhebbers heb ik de Japanse Bancha in petto. Een groene thee met een zachte en frisse smaak.’

chocoladetaco

Mojito ice cream sundae
(dessert Amy Mary)

‘De romigheid van het ijs en de suiker wil ik counteren met de zuurtjes in een Oma Garten-thee. Dat is een kleurrijk mengsel van rijpe vruchten en verse bessen. Denk aan stukjes appel, zwarte bessen, braambessen, aardbeien, frambozen en wilde aardbeien. Wie de volheid van dit dessert wil benadrukken, bestelt best een cappuccino.‘

Mojito ice cream sundae