Bakkerij Decock

Bakkerij Decock, een artisanale familiebakkerij met een passie voor smaak sinds 1855, is al enkele jaren een vertrouwd gezicht op Ostendaise. Dit jaar beloven ze opnieuw te verrassen. Voor hun Ostendaise-creatie rekenen ze op de kunstzinnige expressie van alle festivalbezoekers.

Adres

Langestraat 60
8400 Oostende
België

Contact
059 70 31 73
info@bakkerijdecock.be
Chef Luc Decock
Luc decock

Dit gerecht kan je proeven op het festival:

Een cremeux van vanille met Darselect-aardbeien, crumble en een schilderachtige coulis

Een crumble met Darselect-aardbeien, crème anglaise en een schilderachtige coulis

Een boterzachte croissant of heerlijk stuk flantaart is klein geluk dat voor het rapen ligt. Met het zomerweer op een kier en de uitbreidingsplannen belooft 2024 zowel een gelukzalig als druk jaar te worden voor de bakkersfamilie.

Luc: ‘Elke dag is een kans om bij te leren en het beter te doen, steevast met respect voor wat de natuur ons te bieden heeft. Dat kan in kleine dingen zitten, zoals een meergranenbrood in desem laten weken. In het verleden organiseerden we daarom evenementen op het veld van de Caïphashoeve in Leffinge. Daar brachten we onze klanten letterlijk in aanraking met onze eigen gekweekte graansoorten.’

‘Mijn creatie is sterk beïnvloed door James Ensor. De hoofdrol is weggelegd voor Darselect-aardbeien, rechtstreeks van het veld geplukt de dag voordien. Dit oud ras grondaardbeien is de afgelopen jaren in de verdrukking geraakt omwille van haar korte rijpingsperiode. Wij plukken ze wanneer ze blozen van hun zonne-uren. Tijdens Ostendaise nodigen we de festivalbezoekers uit om ons aardbeidessert, volgens hun inspiratie van het moment, te beschilderen met een fruitcoulis naar voorkeur.’

Allergenen
ei, melk, noten
Ontdek het restaurant
decock
decock
decock