Restaurants

Hier ontdek je alle deelnemende restaurants van Ostendaise - North Sea Food Fest.

Luc Deklerck

Bistro Mathilda

Luc Deklerck

Bistro Mathilda is al sinds dag één vaste gast op Ostendaise. Eigenaars Luc Deklerck en Gerda Maenhout zijn fier op de rijkdom en aanvoer van kusteigen producten. Dit jaar lieten ze zich inspireren door roggewangen of roggebollen in 't Ostêns.

Meer lezen
Chef Dimitri Proost

Haut

Dimitri Proost

De getalenteerde chef Dimitri Proost en de ervaren restaurantmanager Randy Degroote bundelen hun ervaring voor het hoogste en nieuwste restaurant aan de kust. Op Ostendaise serveren ze alvast een voorproefje van Haut met een gerecht rond hondshaai.

Meer lezen
Chef Laurence Van Cauter

CultuurCafé De Grote Post

Laurence Van Cauter

Vorig jaar werkten Laurence Van Cauter en David Meert een vegetale oester uit, een uniek gerecht waarin ze de smaken van de Noordzee plantaardig interpreteerden. Deze keer serveren ze een Belgisch-Mexicaanse taco met een ceviche van zeebaars en een vegan variant met bloemkool en zeewier.

Meer lezen
Chef Michiel Rabaey

STORM

Michiel Rabaey

Als er twee lokale horecaondernemers zijn die een duurzame ‘van visser tot bord’-filosofie uitdragen dan zijn dat ontegensprekelijk Michiel Rabaey en Nathalie Hiele van restaurant STORM. Voor Ostendaise viel hun keuze op scheermessen.

Meer lezen
chefs

Lizette & Lucien

Barbara Lucic

Wie Lizette & Lucien kent, droomt meteen weg bij het gezonde lunchaanbod dat geserveerd wordt door het onvergetelijkste zaalteam ter wereld. Op Ostendaise zullen de chefs en hun team smakelijke boterhammen beleggen met pladijs. Een door Gault&Millau bekroonde creatie trouwens!

Meer lezen
Chefs Lieva Debruyne en Peter Moyaert

Mange Tout

Lieva Debruyne & Peter Moyaert

Lieva Debruyne en Peter Moyaert omschrijven zichzelf als zeeliefhebbers, zeker op het bord van Mange Tout. Neem alvast de proef op de som met hun bereiding van heek.

Meer lezen
Chef Keanu Grieten

Smowk

Keanu Grieten

Een grillrestaurant dat op open vuur werkt, chef Keanu Grieten en gastheer Nicolas Debuck zijn trots dat ze met Smowk voor het eerst kunnen deelnemen aan Ostendaise. Wat dacht je van hun sappig gegrilde zeewolf?

Meer lezen
Ristorante Marina

Ristorante Marina

Vida Acquaro & Sam Filippusson

Wie met de bevlogen Vida Acquaro spreekt kan niet anders dan trek krijgen om haar Italiaans universum op Oosteroever te (her)ontdekken. Voor Ostendaise liet ze zich, samen met chef Sam Filippusson, inspireren door schelvis.

Meer lezen
Chef Jan Liebrechts

Restaurant North

Jan Liebrechts & Silke Beirens

Geen betere plek voor een culinaire zonsondergang dan het restaurant van Jan Liebrechts. Dit jaar pakt North zelfs uit met een overdekt terras dat verwarmd kan worden. Op Ostendaise doet Jan dan weer iedereen uit z’n dak gaan met zijn Oosterse bereiding van langoustines.

Meer lezen
Xavier Decauwer

Fort Napoleon De Belevingsbrasserie

Xavier De Cauwer

Zoals de traditie het voorschrijft, mag het restaurant met de beste garnaalkroket van Oostende deze serveren op Ostendaise. Quinten Goekint en zijn team van de Belevingsbrasserie Fort Napoleon gaan dit jaar met die eer lopen.

Meer lezen
Chef Sam Vancoppenolle

Gastrobar Sam

Sam Vancoppenolle

In zijn gastrobar zweert Sam Vancoppenolle bij lokale producten en een gastvrije setting waar je zonder blozen tot middernacht binnenglipt voor the catch of the day. Speciaal voor Ostendaise verzon Sam een zilte variatie op de bekendste salade.

Meer lezen
Leon Spilliaert

Brasserie Leon Spilliaert

Danny Cousaert

Voor Danny Cousaert is niets belangrijker dan de verse aanvoer waarmee hij zijn visspecialiteiten bereidt. Een greep uit zijn repertoire: een tomate crevette, noordzeetong of de kabeljauw die hij naar Ostendaise meebrengt.

Meer lezen
Chefs Virgily De Buck en Aimée Maes

Mac Moules

Virgily De Buck en Aimée Maes

Vorig jaar serveerde streetfoodrestaurant Mac Moules nog een sappige zeekat-burger, maar bij hun tweede deelname aan Ostendaise pakken Aimée Maes en haar team uit met een specialiteit van het huis: een gulle portie mosselen in een successaus.

Meer lezen
Le Bassin

Le Bassin

Tom & Jules Vanhaecke

Le Bassin ademt 7/7 familie uit. Samen met zijn vrouw Elsie Bruynoghe en kinderen Zoé en Jules runt chef Tom Vanhaecke zijn hotel met vernieuwde brasserie en uitgebouwde kaas- en wijnbar. Op Ostendaise stilt Tom je honger met een twist op zijn Ensorkroket.

Meer lezen
Chef Ayke Declercq

Toope

Ayke Declercq

Herkenbare bereidingen in een vlekkeloze service. Dat is de missie van familiezaak Toope aan de Groentemarkt. Speciaal voor de tiende verjaardag van het noordzeevisfestival combineren Ayke en haar team schelvis met een zomerse stoemp.

Meer lezen
maison annette

Maison Annette by Chef Vito

Vito Centomani & Ann Goyens

Als visserszoon ademt Vito Centomani de zee en haar geheimen. Naar Ostendaise brengt hij een authentiek recept uit het Puglia van de jaren ’80 mee: een klassieke risotto met mosselen, grijze garnalen en kabeljauw.

Meer lezen
Chef Sebastien Vandenbussche

Café Du Parc

Sebastien Vandenbussche & Sander Bautmans

Ostendaise Shannah Zeebroek swingt als zaakvoerster van Brasserie Du Parc haar tweede zomer in. Samen met haar team is ze vastbesloten om te knallen. Haar smeuïge Lotte and Roll, geserveerd in een briochebroodje, doet alvast likkebaarden.

Meer lezen
roccia

Roccia

STEVEN VERRIEST

In zijn no-nonsense keuken verweeft chef Steven Verriest Italiaanse inspiratie met zijn voorliefde voor Noordzeevis. Het zal dus niet verbazen dat hij op Ostendaise een pizza belegt met onder meer kabeljauw en algenpoeder.

Meer lezen
Chef Terence McGarrity

Paroles Paroles

Terence McGarrity

Ondernemer Pieter Ericx en chef Terence McGarrity geven met sharingrestaurant Paroles Paroles kleur aan de stationsbuurt. Inzet zijn gerechten die evengoed mediterrane, Aziatische, Afrikaanse als Latijns-Amerikaanse invloeden verraden. Op Ostendaise serveert het duo een Mexicaanse twist op de ceviche: aguachile.

Meer lezen
beausite

Galerie BeauSite

Elke Van Daele

Galerie Beausite heeft meerdere levens. Behalve kunstgalerij, vintageshop en bistro is het ook de uitgelezen plek voor een glas op het terras. Kapitein Gill Meskens en chef Elke Van Daele verrassen op Ostendaise met noordzeevis én een vegan creatie.

Meer lezen
Olivier Willems

Chocolatier Olivier Willems

Olivier Willems & Inge Richir

De vitrines van zijn winkels op Oosteroever en Petit Paris illustreren smakelijk hoe chocolatier Olivier Willems de link met de Noordzee expliciet opzoekt. Ingrediënten als duindoornbes en zeewier zijn dan ook nooit ver weg. Speciaal voor Ostendaise creëerde hij een desserttaco.

Meer lezen
kevin

Histoires d'O

Kevin Beirens

Wie het heeft over tapas, aperitieven en dineren au bord de mer komt vroeg of laat bij Histoires d’O uit. Gastvrouw Marion Ingelaere en chef Kevin Beirens klinken op de verjaardagseditie van Ostendaise met hun beruchte gyoza’s.

Meer lezen
amy mary

AMY MARY

Amélie Cobbaert

Ijs vond ze doorgaans te korrelig, waterig of zoet. Daarom ging Amélie Cobbaert zelf aan de slag. Op Ostendaise tovert ze het zon-zee-strandgevoel tevoorschijn met haar ijsversie van een mojito.

Meer lezen
Chef  David Dewaele

Brasserie David

David Dewaele

Na een carrière als souschef in driesterrenrestaurant De Karmeliet besloot David Dewaele het kleinschaliger aan te pakken. Samen met zijn partner Alexandra Janssens runt hij nu een intieme brasserie in het winkelhart van Oostende. Op Ostendaise maken David en Alexandra hun intro met gefrituurde koolvis.

Meer lezen
Chef Jeremy Levecke en Els Vanbiervliet

Belle de Jour

Jeremy Levecke & Els Vanbiervliet

Restaurant Belle de Jour is één brok sfeer die je doet zweven tussen de wolkenlampen, eigenzinnige kunst en de hoger gelegen kamers. En dan heb je nog niets gegeten of gedronken. Bezielers Els Vanbiervliet en Jeremy Levecke verrassen op Ostendaise met een visgerecht én een vegan creatie – dat laatste is een primeur voor Belle de Jour.

Meer lezen
Chef Luc Decock

Bakkerij Decock

Luc decock

Bakkerij Decock, een artisanale familiebakkerij met een passie voor smaak sinds 1855, is al enkele jaren een vertrouwd gezicht op Ostendaise. Dit jaar beloven ze opnieuw te verrassen. Voor hun Ostendaise-creatie rekenen ze op de kunstzinnige expressie van alle festivalbezoekers.

Meer lezen
Chef Daorung Kaenphutsa

Kiss the Chef

Daorung Kaenphutsa

Autodidact Daorung Kaenphutsa slaagt er moeiteloos in om twee werelden te doen samenvloeien: haar Thaise roots en de Noordzee waar haar intieme restaurant aan de iconische Visserskaai op uitkijkt. Tijdens Ostendaise laat ze ons proeven van rode poon in tempura.

Meer lezen