Brasserie David

Na een carrière als souschef in driesterrenrestaurant De Karmeliet besloot David Dewaele het kleinschaliger aan te pakken. Samen met zijn partner Alexandra Janssens runt hij nu een intieme brasserie in het winkelhart van Oostende. Op Ostendaise maken David en Alexandra hun intro met gefrituurde koolvis.

Adres

Christinastraat 45
8400 Oostende
België

Contact
0476 73 99 66
info@brasseriedavid.be
Chef  David Dewaele
David Dewaele

Dit gerecht kan je proeven op het festival:

Gefrituurde koolvisreepjes met huisgemaakte tartaar

Gefrituurde koolvisreepjes met huisgemaakte tartaar

Terwijl het hier onmogelijk ontsnappen is aan de knipogen naar David Bowie leg je als gast meteen contact met de échte sterren van deze brasserie: de chef en zijn gastvrouw.

David: ‘Mijn keuken is gastronomisch georiënteerd. Op onze vaste kaart met specialiteiten prijken onder meer zeebaars in zoutkorst en koningskrab. Ook kaviaar behoort tot de opties. Daarnaast is onze weeklunch à 36 euro met drie hapjes, voor- en hoofdgerecht erg populair.’

‘Streetfoodgewijs wilde ik werken rond de Britse klassieker fish and chips. De bedoeling is dat we een koolvishaasje in reepjes snijden en vervolgens paneren met bloem, eiwit en panko. Daarna frituren we de reepjes. Op Ostendaise serveer ik ze zonder chips maar mét een klassieke tartaar van hardgekookte eitjes, fijngesnipperde kruiden, augurk en kappertjes.’

‘Ostendaise wordt voor ons een familiegebeuren. Ik heb behalve mijn vrouw ook mijn kinderen warm gemaakt om een handje toe te steken. Behalve onze collega’s en vaste gasten hoop ik tijdens het festival ook wat nieuwe gezichten te zien.’

Allergenen
gluten, ei, vis
Ontdek het restaurant
david
david
david