Roccia

In zijn no-nonsense keuken verweeft chef Steven Verriest Italiaanse inspiratie met zijn voorliefde voor Noordzeevis. Het zal dus niet verbazen dat hij op Ostendaise een pizza belegt met onder meer kabeljauw en algenpoeder.

Adres

Stenedorpstraat 4
8400 Oostende
België

Contact
0484 59 51 89
roccia
STEVEN VERRIEST

Dit gerecht kan je proeven op het festival:

Pizza bianca met kabeljauw, prei, aioli en algenpoeder

Pizza bianca met kabeljauw, prei, aioli en algenpoeder

Tel bij de authentieke Italiaanse keuken een ontspannen vibe – met dank aan het rustgevend interieur en gastvrouw Magali Bonte – en je begrijpt meteen de succesformule achter Roccia in het polderlandschap van Stene.

Steven: ‘Op een festival moet eten vooral toegankelijk en herkenbaar zijn. Voor onze derde deelname viel onze keuze op pizza, een eeuwenoude klassieker. Kabeljauw staat – wanneer de aanvoer goed zit – nagenoeg het hele jaar op onze kaart. Straks wellicht als onderdeel van de bouillabaisse royale. Bovendien is de combinatie van kabeljauw, prei en witte saus goud. De aïoli is uitgesproken crémeux en het voedzame algenpoeder zorgt voor een zilte toets. Ik serveer deze pizza uitsluitend op Ostendaise – festivalbezoekers hebben dus slechts twee dagen de tijd om te komen proeven.’

‘Aangezien Magali en ik ook nog actief zijn geweest in de cateringsector, zorgt onze uitstap voor de nodige nostalgie. De sfeer op Ostendaise zit altijd goed. Bovendien krijg je hier als chef de unieke kans om rechtstreeks te peilen naar de mening van de proevers. De blik na een eerste hap liegt er niet om.’

Allergenen
gluten, melk, ei, vis pinda, noten, selderij, mosterd
Ontdek het restaurant
roccia
roccia